Gestionarea sarcinilor cu risc ridicat: Strategii si proceduri

Tocmai ce ai aflat ca sarcina ta prezinta un risc crescut? Inspira adanc, expira si incearca sa gandesti pozitiv!

Autor | Publicat 18 Septembrie 2024
Ultimul update 18 Septembrie 2024
Gestionarea sarcinilor cu risc ridicat: Strategii si proceduri - Calculator-Sarcina.ro
Gestionarea sarcinilor cu risc ridicat: Strategii si proceduri

Din pacate, nu toate femeile insarcinate se bucura de cele 9 luni, experimentand doar sentimente placute, dar acest lucru nu ar trebui sa te dezamageasca ori sa te faca sa suferi. Fiecare lacrima varsata il poate afecta pe micutul tau si nu ai vrea ca el sa simta disconfort.

In plus, cu ajutorul medicilor specializati in medicina materno fetala, poti beneficia de un plan de tratament personalizat. In baza evaluarii starii de sanatate, echipa medicala iti va propune un set de investigatii si analize, iti va recomanda tratamente de specialitate si iti va oferi cele mai bune sfaturi pentru a-ti proteja sarcina. Despre medicina materno-fetala si rolul medicului in monitorizarea sarcinii poti afla mai multe pe Doctoradelaserban.ro. In randurile urmatoare, ne vom indrepta atentia asupra strategiilor si procedurilor recomandate pentru gestionarea sarcinilor cu risc crescut.

Care sunt factorii de risc in sarcina?

Factorii de risc in sarcina pot varia de la factori genetici si conditii medicale preexistente pana la stilul de viata sau expunerea la diferiti factori de mediu. De cele mai multe ori, diagnosticul apare pe fondul urmatoarelor probleme:

Strategii si proceduri in cazul sarcinilor cu risc

Pe langa ecografiile periodice si analizele specifice fiecarui trimestru, orice gravida trebuie sa efectueze cele 3 morfologii specifice sarcinii: morfologie fetala trimestrul 1, morfologie fetala trimestrul 2 si morfologie de trimestrul 3. Toate aceste investigatii sunt obligatorii fie ca prezinti sau nu un risc crescut in sarcina. In completare, daca exista suspiciuni sau probleme, medicul poate recomanda o serie de investigatii si proceduri, precum:

In final, orice viitoare mamica trebuie sa inteleaga care este rolul investigatiilor de specialitate. Sigur ca ne-ar fi mai usor sa ducem sarcinile la termen fara o agenda plina cu programari, fara suplimentele necesare pe parcursul celor 9 luni, fara analize si investigatii, dar omenirea a evoluat si odata cu ea au aparut probleme complexe. O sarcina cu risc crescut nu este un capat de lume! Trebuie doar sa-i acorzi mai multa atentie si sa-ti alegi un medic in care sa ai 100% incredere.

10 lucruri de stiut in sarcina
10 lucruri de stiut in sarcina
Paracetamol in sarcina
Paracetamol in sarcina
Diareea in sarcina
Diareea in sarcina
Candidoza in sarcina
Candidoza in sarcina
Dureri de cap in sarcina
Dureri de cap in sarcina
Pregatirea pentru nastere
Pregatirea pentru nastere