Pregatirea pentru nastere

Inca de cand ai aflat fericita veste ca esti insarcinata, iti imaginezi cum va fi viata ta dupa ce iti vei aduce pe lume copilul. Corpul tau incepe sa se pregateasca pentru momentul nasterii, dar, in acelasi timp, va trebui ca si tu sa intocmesti deja o lista cu tot ce trebuie sa faci pentru ca aparitia bebelusului in casa si in familia ta sa nu te ia prin surprindere.

Autor | Publicat 01 Februarie 2020
Ultimul update 11 Decembrie 2023
Pregatirea pentru nastere - Calculator-Sarcina.ro
Pregatirea pentru nastere

1. Bagajul pentru spital

In momentul internarii, va fi nevoie ca in bagaj sa ai lucruri de igiena personala pentru tine - hartie igienica, tampoane absorbante, chiloti de unica folosinta, pasta si periuta de dinti, deodorant, sampon, gel de dus, prosop etc. - dar si lucruri pentru bebelus - scutece, hainute, servetele umede pentru copii, ser fiziologic si altele.

De asemenea, nu uita sa pui si actele de care vei avea nevoie la internare - buletin, adeverinta de salariat, cardul de sanetate, dosarul cu analizele din timpul sarcinii - si actele necesare pentru declararea copilului - buletinele si certificatele de nastere ale ambilor parinti si certificatul de casatorie.

2. Cumparaturi bebelus

Bebelusul are nevoi speciale, diferite de ale tale, asa ca va trebui sa ii creezi mediul confortabil si sigur de care are nevoie. Printre cumparaturile necesare pentru bebelus se numara:

3. Amenajarea camerei

Modul in care amenajezi camera bebelusului este foarte important, deoarece ar fi bine sa iei in calcul ca aceasta sa nu necesite foarte multe schimbari cand micutul va creste.

Foloseste culori vii si personaje din desene animate sau animalute pentru decor.

4. Pregatirea masinii de familie

Pana cand implineste 6 luni, bebelusul va trebui sa stea intr-o scoica speciala pentru masina in timpul deplasarilor, iar apoi intr-un scaun auto pentru copii.

Cumpara scoica din timp, pentru ca vei avea nevoie de ea in masina in momentul exernarii, dupa nastere. De asemenea, nu uita sa pui pe geamurile masinii semnul de avertizare "baby on board", pentru a-i anunta pe ceilalti participanti la trafic ca in masina ta se afla un mic pasager vulnerabil.

5. Pregatirea corpului

Activitatea fizica moderata, bazata pe cateva exercitii simple recomandate de un antrenor, te pot ajuta sa treci mai usor peste momentul nasterii.

In plus, invata cum trebuie sa reactionezi cand ai contractii, cum trebuie sa respiri si in ce pozitii trebuie sa dormi, astfel incat disconfortul sa fie cat mai mic, iar experienta cat mai putin dureroasa.

6. Pregatirea familiei pentru noul membru

Nasterea unui copil reprezinta o schimbare nu doar pentru tine, ci si pentru ceilalti membri ai familiei. Informeaza-i din timp pe acestia cu privire la sarcina, mai ales pentru a sti in ce activitati sa nu te implice odata ce burtica va creste.

Daca locuiesti si cu alti membri, cu atat mai mult este important ca acestia sa fie pregatiti pentru marirea familiei.

7. Intreaba-ti medicul despre orice

Cu siguranta, ai si vei avea multe intrebari despre tot ce implica o nastere, asa ca nu ezita sa i le adresezi medicului tau, pentru ca acesta este acolo ca sa te ajute.

Lista obiectelor obligatorii pe care trebuie sa le ai ca proaspata mamica

Ca viitoare mama, te gandesti la toate lucrurile de care vei avea nevoie in momentul in care copilul tau va veni pe lume. In cele ce urmeaza, afli care sunt obiectele obligatorii pe care trebuie sa le ai ca proaspata mamica.

Pentru tine: Sursa: wikipedia.org/wiki/Pregnancy
10 lucruri de stiut in sarcina
10 lucruri de stiut in sarcina
Paracetamol in sarcina
Paracetamol in sarcina
Diareea in sarcina
Diareea in sarcina
Candidoza in sarcina
Candidoza in sarcina
Dureri de cap in sarcina
Dureri de cap in sarcina
Pregatirea pentru nastere
Pregatirea pentru nastere