Data probabila a nasterii
30 ianuarie 2025

Felicitari! Esti insarcinata in
2834 saptamani

ianuarie 30 2025

nume de baieti nume de fete

Te afli in
trimestru 3 de sarcina

Trimestru 1 01 ian 1970
18 iul 2024
Trimestru 2 19 iul 2024
10 oct 2024
Trimestru 3 11 oct 2024
30 ian 2025

Primele 2-4 saptamani de sarcina

primele 2-4 saptamani de sarcina
primele 2-4 saptamani de sarcina

Durata sarcinii se masoara incepand cu prima zi a ultimei menstruatii. De aceea, cele mai multe femei afla ca sunt insarcinate cand sunt, de obicei, in a 4-a sau a 5-a saptamana de sarcina.

Acestea pot afla ziua probabila cand vor naste daca isi cunosc data cand a inceput ultima menstruatie, folosind aplicatia calculator sarcina.

Corpul mamei incepe sa se modifice inca din momentul conceptiei, chiar daca ea nu constientizeaza acest lucru. Dupa fecundarea ovulului de catre spermatozoid, incepe deja diviziunea celulara.

O parte din celulele acestea vor forma placenta. Celelalte celule rezultate ramase, avand forma unei mure, vor forma, incepand cu a 15-a zi dupa ovulatie, embrionul, care se va dezvolta timp de aproximativ 9 luni sub forma bebelusului.

La finalul primei saptamani dupa conceptie, grupul de celule se fixeaza in mucoasa uterina. In primele 4 saptamani, corpul mamei incepe sa se pregateasca pentru sarcina, chiar daca este posibil ca aceasta sa nu isi dea seama de acest lucru.

Printre schimbarile care apar se numara:

De asemenea, creste cantitatea de hormoni din organismul viitoarei mame, precum estrogenul si progesteronul, care contribuie semnificativ la dezvoltarea fatului, la mentinerea unui echilibru mineral, dar si la debutul travaliului si la producerea de lapte matern.

Simptomele in primele 4 saptamani de sarcina

La finalul primelor 4 saptamani de sarcina, lungimea embrionului este de 4-6 mm, iar pozitia sa este curbata. In acest interval, se pun bazele viitorului sistem nervos si se stabileste polul cranian - locul unde se va forma capul bebelusului.

Stiati ca sarcina dureaza intre 38 si 42 de saptamani

Sarcina apare atunci cand ovulul - pe care femeia il elibereaza in fiecare luna - este fecundat de un spermatozoid. Pentru viitoarea mama, sarcina presupune o perioada in care corpul ei va suferi schimbari importante si necesare pentru sustinerea dezvoltarii copilului.

Durata unei sarcini este de 38-42 de saptamani. Pentru a afla data probabila cand vei naste, poti folosi un calculator sarcina, care iti va oferi un raspuns in functie de data ultimei tale menstruatii.

In primele saptamani de dezvoltare, bebelusul in formare poarta numele de embrion. In ultimele doua luni inainte de nastere, acesta este numit fetus.

Inca din primul trimestru de sarcina, in a 21-a zi, inima copilului incepe sa bata. La finalul acestuia, se poate detecta sexul copilului.

In trimestrul al doilea, bebelusul loveste, reactioneaza la sunete si isi deschide ochii. In ultimele 11 saptamani de sarcina, fatul isi dubleaza greutatea.

In primele trei luni de graviditate, viitoarea mamica poate resimti stari fizice neplacute: greata, ameteli, dureri de sani. Acestea sunt normale si sunt cauzate de circulatia mai intensa a sangelui si de cresterea cantitatii de hormoni din organism.

Este bine cunoscut faptul ca femeile insarcinate iau in greutate, medicii fiind de parere ca 11-16 kilograme este intervalul optim pentru mamicile sanatoase.

Odata cu sarcina, apar si anumite interdictii sau limitari: este indicata reducerea consumului de cofeina, renuntarea totala la fumat si la alcool.

Trebuie sa mai stii ca multe femei insarcinate se confrunta cu constipatia, cauzata de schimbarile la nivel hormonal si care poate fi remediata prin solutii naturiste, laxativele nefiind recomandate.

1